tekstbureau

Breed opgeleid
Na mijn opleiding monumentale kunsten aan Academie Minerva te Groningen maakte ik kennis met het grafische vak via ontwerper/docent Abe Kuipers, met wie ik enkele grote projecten voor het Groninger Museum mocht uitvoeren.  Ook liep ik een uitvoerige stage bij Drukkerij Europrint te Veendam. In 1976 startte ik met een eigen bureau voor grafisch ontwerpen en verdiepte mij in reclame.  Zo kon mijn bureau zich in de loop der jaren ontwikkelen tot een full service reclamebureau, met als opdrachtgevers lagere overheden en het bedrijfsleven. De opkomst van total quality control, co-makership en just in time delivery, begin jaren 80, waren voor mij sterke indicatoren dat (marketing) public relations een steeds sterkere rol zou gaan spelen bij verkoopondersteuning. Reden om bij Van der Hilst Communicatieopleidingen PR  (NGPR) te gaan studeren, een opleiding die ik cum laude af kon sluiten.  In 1994 belandde ik wederom in de schoolbanken bij Computrain voor het volgen van internettrainingen.

Afstemming tussen communicatiemodaliteiten.
Na mijn opleiding bij Van der Hilst werd ik door dit opleidingsinstituut gevraagd als
examentrainer en om als gastdocent de afstemming tussen reclame en public relations te
doceren. Dit was een nieuwe ontwikkeling, aangezien beide werkvelden zich toentertijd in staat van ‘koude oorlog’ bevonden. Literatuur over de integratie van
communicatiemodaliteiten bestond er niet, wat de samenstelling van een eigen curriculum  voor mijn gastlessen noodzakelijk maakte, met alle onderzoek vandien. Over dit onderwerp heb ik destijds regelmatig gepubliceerd in businessbladen.

redactiewerk
corparate magazines

Nijverheidskade 20
9648 JG Wildervank
Telefoon: 0598 690609
info@ivekrikke.nl